Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Πολιτισμός και Εκπαίδευση


Nέα πνοή στη Μουσική Παιδεία

Oυσιαστική οικονομική ενίσχυση των Μουσικών Σχολείων
 
Με πέντε εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτήσει το ΥΠΕΠΘ τα Μουσικά Σχολεία της χώρας, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Υπουργού, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Τα χρήματα θα αξιοποιηθούν κατά κύριο λόγο για την αγορά πολύτιμων μουσικών οργάνων, που θα επιτρέψει στα σχολεία να βελτιώσουν τις συνθήκες εκπαίδευσης.

Ο Υπουργός κ. Ε. Στυλιανίδης κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, στις 4 Δεκεμβρίου 2007, στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης, στην οποία συμμετείχε, αφού παρακολούθησε την πρόβα των μαθητών για τις εκδηλώσεις της γιορτής των Χριστουγέννων, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά για τη σχετική απόφαση της πολιτείας να προχωρήσει στη χρηματοδότηση με 5.000.000€ των μουσικών σχολείων. Επίσης, έκανε λόγο για τις ειδικές φροντίδες που πρέπει να έχουν αυτά τα σχολεία, προκειμένου να αναδείξουν το ελληνικό ταλέντο και να φέρουν σε επαφή την νέα γενιά με το ζώντα πολιτισμό μας. «Η Πολιτεία δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τα διάφορα προβλήματα και τις δυσκολίες και να δώσει την δυνατότητα στην νέα γενιά να εκφραστεί με τον καλύτερο και τον πιο δημιουργικό τρόπο». δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί με εγκωμιαστικά σχόλια στα ταλέντα που γεννώνται στα σχολεία αυτά.
 
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της καλλιτεχνικής επιτροπής, Μίμης Πλέσσας, που μόλις πριν λίγο καιρό ορίστηκε σε αυτή τη θέση, «Σε κάθε τετραγωνικό μέτρο αυτής της χώρας υπήρξαν οι περισσότεροι σοφοί από τον καιρό που άρχισε η ελληνική παιδεία και το ελληνικό πνεύμα να φωτίζουν την ανθρωπότητα. Και μέχρι σήμερα, δεν έπαψε να είναι έτσι. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως για μένα, το να κάνω ότι μπορώ έχοντας την αρωγή του Υπουργείου Παιδείας μιας χώρας σαν τη δική μας, είναι το λιγότερο που μπορώ να υποσχεθώ». είχε δηλώσει ο κ. Πλέσσας, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 28 και 29 Μαρτίου 2008 θα διεξαχθεί στη Μυτιλήνη επιστημονικό συνέδριο για τα Μουσικά Σχολεία, στο οποίο θα μετάσχει και το Υπουργείο Παιδείας δια του Υφυπουργού κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου. Πρόκειται για το δεύτερο Πανελλαδικό Συνέδριο - το πρώτο έλαβε χώρα στην Ξάνθη - της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικών Σχολείων, το οποίο και θα ασχοληθεί με το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στα Mουσικά Σχολεία. Στο συνέδριο αναμένεται να εγγραφούν και να συμμετέχουν περίπου εκατό σύνεδροι και οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.